Přejít k obsahu


Mezinárodní konference Profilingua 2018. Jazykový a kulturní prostor v proměnách 21. století

Citace:
Dejmalová, L., Tihelková, A., Mišterová, I., Koláříková, D., Vávra, Z., Němcová, B., Korlová, V., Vargová, K., Bílý, R. Mezinárodní konference Profilingua 2018. Jazykový a kulturní prostor v proměnách 21. století. Plzeň, 13.09.2018 - 13.09.2018.
Druh: KONFERENCE, WORKSHOP, VÝSTAVA
Jazyk publikace: cze
Anglický název: International Conference Profilingua 2018 Linguistic and Cultural Space in the Changing 21st Century
Rok vydání: 2018
Místo konání: Plzeň
Autoři: Mgr. Lenka Dejmalová Ph.D. , PhDr. Alice Tihelková Ph.D. , PhDr. Ivona Mišterová Ph.D. , PhDr. Dagmar Koláříková Ph.D. , Ing. Zdeněk Vávra Ph.D. , Mgr. Bohuslava Němcová Ph.D. , Veronika Korlová , Kateřina Vargová , Radim Bílý
Abstrakt CZ: Pravidelně pořádaná konference s rámcovým názvem ProfiLingua je již tradiční akcí filologických pracovišť FF s pevnou pozicí mezi konferencemi pořádanými v ČR. Profilingua 2018 je v tomto roce tematicky sladěna se současnými výzvami, kterým cizí jazyky čelí v celospolečenském kontextu na pozadí proměn jazykového vzdělávání. Cílem konference je umožnit setkání a výměnu zkušeností mezi českými, slovenskými a dalšími zahraničními vysokoškolskými pracovníky aktivně se podílejícími na výzkumu a výuce cizích jazyků se studenty ZČU, kteří se mohou do konference sami zapojit nejen jako účastníci přípravného výboru, ale zejména jako přednášející v rámci prezentace vlastních odborných prací.
Abstrakt EN: The Conference Profilingua is a traditional linguistic event held by the philological departments of the Faculty of Philosophy and Arts, University of West Bohemia in Pilsen. This year´s main topic is related to the current challenges foreign languages are facing within the context of changing language learning and teaching.
Klíčová slova

Zpět

Patička